Laptele de soia este o sursa excelenta de proteine, contine o multitudine de nutrienti si este, de asemenea, un excelent inlocuitor pentru laptele de vaca. Acesta este usor de facut si  poate fi consumat simplu sau poate fi adaugat in alte retete, precum shake-uri de fructe.

Ingrediente:

125g boabe de soia

1l apa

Instructiuni:

  1. Spalati boabele de soia si lasati-le la inmuiat pentru 8-12 h.

  2.  Scurgeti apa si puneti-le in apa fierbinte pentru 5 min, intr-un vas acoperit.

  3.  Frecati boabele de soia intre palme pentru a le desprinde pielita. Adaugati-le apoi in apa, si culegeti pielitele ce se vor ridica la suprafata. (optional)

  4.  Puneti boabele in mixer si adaugati 1l de apa, cate putin, pentru a obtine o pasta. Dupa ce ati adaugat toata apa mixati inca 1 min.

  5. Fierbeti laptele, eliminand spuma ce se formeaza la suprafata si amestecati la intervale scurte.

  6. Lasati-l sa fiarba 5-10 min, dupa care opriti focul.

  7. Strecurati laptele printr-un tifon pentru a separa pulpa.

  8.  Laptele este gata si poate fi pastrat la frigider max. 3 zile.