In conformitate cu jurnalul canadian de stiri politice, iPolitics, guvernul canadian va continua sa finanteze o agentie de cercetare a Organizatiei Natiunilor Unite, care a emis un avertisment controversat ce leaga cancerul de consumul de carne.

Anul trecut, Natiunile Unite au pus carnea procesata in aceeasi categorie de risc de a determina aparitia cancerului ca si azbestul si fumatul tigarilor, stire ce a aparut pe prima pagina a ziarelor din intreaga lume. Dupa cum va puteti imagina, acest lucru a zguduit industria carnii.

CNN a raportat anul trecut:

Unitatea “WHO” de cercetare a cancerului clasifica acum carnea procesata ca fiind cancerigena pentru oameni, bazandu-se pe dovezi de la sute de studii, si a legat consumul de carne specific de cancerul de colon sau cel colorectal. Raportul a subliniat ca prin simplul consum a 50g de carne procesata pe zi – echivalentul a doua felii de sunca – poate creste riscul unui astfel de cancer cu 18%.”

“WHO” estimeaza ca dietele bogate in carne procesata provoaca 34,000 decese pe an in intreaga lume datorate cancerului, si afirma ca pana si carnea rosie neprocesata, precum vita, vitel, miel si porc sunt “probabil cancerigene”.

consumul de carne si cancerul

In septembrie, membrii Consiliului Canadian de Carne a cerut ministrului sanatatii sa opreasca finantarea departamentului Organizatiei de Sanatate din cadrul Natiunilor Unite, care a efectuat aceasta cercetare.

La inceputul acestei saptamani, Jana Philpott, ministrul sanatatii, a lansat o declaratie afirmand ca ea nu va opri finantarea si ca departamentul ofera “informatii valoroase”.

Noi sustinem decizia ministrului, si speram ca ONU va continua sa expuna riscurile reale aduse sanatatii asociate cu consumul de produse de origine animala.

Este clar ca cel mai bun mod de a va proteja sanatatea este sa adoptati o dieta bazata pe vegetale. Decizia de a manca vegan aduce beneficii nu numai sanatatii dumneavoastra, dar ajuta si animalele ce traiesc toata viata torturate in ferme.

Sursa: www.mercyforanimals.org