Ingrediente:
- doi sau trei dovlecei;
- patru căţei de usturoi pisaţi
- o ceaşcă de făină
- ulei
- sare şi piper după gust
- patru linguri de muştar
- patru linguri de apă (sau lapte de soia)
- mărar proaspăt tocat
Mod de preparare:
Spală dovleceii, taie-le capetele şi feliază-i. Îi poţi lasa cu coajă sau îi poţi curata, în funcţie de preferinţe.
Amestecă într-un bol făină, muştarul, sarea, piperul şi apa, până când compoziţia se omogenizează.
Trece feliile de dovlecel prin mix şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
Întoarce bucăţile de pe-o parte pe cealaltă, astfel încât să se prăjească uniform.
Când culoarea lor s-a schimbat complet, devenind aurie, îi poţi scoate din tigaie şi îi poţi pune pe o farfurie pe servetele absorbante.
Dovleceii pane de post se servesc cu usturoi pisat şi cu mărar proaspăt tocat sau cu iaurt vegetal (smantana vrgetala) .
Pofta buna !
Comenteaza