Ingrediente:

pentru 3-4 persoane

  • 300 g caju (crud, nu prajit)
  • 1/2 lingurita sare himalaya
  • 2 linguri drojdie inactive
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 legatura marar                              
  • Opțional – 3 fire de ceapa verde (doar partea verde)

Mod de preparare:

      Hidratam caju-ul peste noapte (sau minim 4-5 ore), in apa cat sa il acopere.

     Îl scurgem de apa, il clatim putin si il punem intr-un blender impreuna cu 100 ml apa, sarea,turmericul si drojdia inactiva (daca nu aveti turmeric si drojdie inactiva, puteti renunta la ele).

     Atat drojdia inactiva cat si turmericul pot fi gasite in plafaruri si in unele supermarket-uri.

     Drojdia inactiva ii da un plus de savoare.

     Punem blenderul in functiune, pana obtinem o pasta fina si omogena (daca este nevoie,oprim blenderul si cu ajutorul unei lingurite, curatam peretii de crema depusa).

     Punem pasta obtinuta intr-un bol si adaugam ceapa si mararul tocate foarte marunt.

     Putem pune si piper . Servim pe paine neagra/integrala sau pe paine prajita cu ardei, morcovi, castravete sau salata. Este foarte buna si sanatoasa, merita incercata.

     O alta varianta ar fi sa puneti in ea usturoi sau ardei gras tocat foarte marunt (sau patrunjel, dupa preferinte).

     Poate sta cu succes printre aperitivele de pe o masa festiva!