Ingrediente:

  • 1/2 varză proaspătă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • Sare, cub de legume
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 cutie roşii în bulion
  • 1 lingura ulei
  • 4-5 linguri de fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lingurita cimbru uscat                                   
  • 1 litru borș
  • Se pot pune si alte legume si verdeturi

Mod de preparare:

  •    În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul şi păstârnacul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza tocată şi cartofii cubuleţe.
  •     Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi se lasă la fiert.
  •    Se adaugă roşiile fără pieliţe, borșul fiert înainte şi si 4-5 linguri de fulgi de drojdie inactiva.
  •    Se mai lasă să dea un clocot.
  •     Se presară leuștean proaspăt şi se stinge focul.
  • Cine doreste poate sa dreaga aceasta ciorba cu smantana vegetala .