Sucurile şi smoothie-urile naturale din fructe, legume şi verdeţuri sunt cea mai bună introducere către o alimentaţie sănătoasă. Sunt minunate la micul dejun, o masă uşoară sau o gustare între mese. Atenţie însă la interval! Se consumă la 2-3 ore după masă sau cu 1-2 ore înainte de masă.  Au puţine calorii şi grăsimi, dar sunt consistente, bogate în energie, se digera uşor şi au un gust delicios.

          Smoothie-ul este o inventie cu proprietati de-a dreptul miraculoase, care ne poate ajuta in curele de detoxifiere sau in cele de slabire. In plus, este un energizant perfect, mai bun decat orice complex de vitamine pe care il poti cumpara din farmacii. Iar vestea buna este ca poate fi consumat atat de adulti, cat si de copii.

          Este o bautura care trebuie consumata imediat dupa preparare. In caz contrar, risca sa-si piarda proprietatile nutritive.

          Smoothie-ul este prin definitie o bautura versatila. In principiu, poate fi preparata din orice fruct sau leguma din frigider. Modul in care le combini si cantitatea folosita vor defini insa proprietatile smoothie-ului pe care il vei obtine.

          Pentru prepararea unui smoothie vei avea nevoie in principal de fructe.  Daca alegi fructe congelate, nu vei mai adauga si gheata la final.

          Lichidul pe care il adaugi compozitiei poate fi apa, lapte, iaurt sau apa de cocos. Pentru ca fructele si legumele contin apa la randul lor, nu vei avea nevoie de mai mult de 175 de mililitri de lichid pentru un smoothie.

          In functie de preferinte, poti adauga si grasimi sanatoate bauturii tale. 1-2 linguri de nuci sau un sfert de avocado sunt perfecte, iar smoothie-ul tau va fi mai consistent si mai satios. Nu ocoli nici semnintele de chia , canepa sau pe cele de in.

Ingrediente:

  • O banană 
  • O ceaşcă căpşuni               
  • O cană apă de cocos (apă pură) 
  • O lingură seminţe de cânepă 
  •  

     Opţional, se adaugă gheaţă.

   Se blenduieşte şi se serveşte.