Ingrediente :

    • 300 g tofu
    • 1 avocado
    • 2 catei de usturoi
    • 1 lingura marar proaspat
    • 40 ml ulei vegetal
    • 30 ml suc de lamaie
    • ¼ lingurita sare
    • Smantana vegetala dupa gust
    • Apa dupa consistent dorita  (cam 40 ml)
  •   Mod de preparare :

 

  • Taie in cubulete branza tofu si in sferturi pulpa de avocado.
  • Intr-un blender, adauga cubuletele de tofu, bucatile de avocado, cateii de usturoi, sarea, uleiul si sucul de lamaie, pana cand ingredientele sunt maruntite bine.
    • Toarna deasupra, după mixare, smantana, mararul tocat marunt si apa, amestecand pana obtii un amestec cremos si omogen.
  •   Observatii:

 

  • Se poate folosi Tofu simplu sau afumat.
  • Serveste pasta de tofu cu avocado imediat, pe felii de paine integrala prajita sau pe lipii de casa, de exemplu. (O poti pastra si la frigider cu o folie pusa chiar pe suprafata pastei pentru a nu oxida).
    • Poti folosi aceasta pasta de tofu cu avocado si in alte retete: intinde-o pe o lipie, adauga deasupra legumele preferate (taiate marunt), 2 felii de tofu marinat si ruleaza-ti o tortilla perfecta pentru pachetelul de pranz.