Ingrediente:
- 90 g făină
- 2 cepe verzi tocate
- 2 căței de usturoi pisați
- 300 g dovlecei dați pe răzătoare
- 300 g morcovi dați pe răzătoare
Mod de preparare :
Super gustoase, super rapide, crocante și aromate. Mult mai aspectuoase și mai sănătoase decât cele din carne.
Pune dovleceii rași într-o sită, presară sare pe ei și lasă-i la scurs 10 minute, presându-i din când în când în mâini ca să grăbești procesul.
Transferă-i apoi într-un bol mai mare, împreună cu morcovii rași, usturoiul pisat, făina, ceapa tocată. Asezonează, după gust, cu sare și piper. Amestecă bine.
Încinge uleiul într-o tigaie mare și pune, în serii de câte trei, câte o lingură din umplutură, la distanță considerabilă deoarece chifteluțele se vor lăți pe măsură ce se prăjesc.
Prăjește-le 2-3 minute pe o parte apoi întoarce-le și mai lasă-le 1-2 minute până devin rumene și crocante.
Transferă-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil un șervețel de hârtie și continuă să prăjești până termini tot amestecul.
Comenteaza