Ingrediente:
- 6 cartofi galbeni mari
- 80 g muștar de Dijon
- 100 g muștar clasic
- 90 ml ulei de măsline
- 4 căței de usturoi tocați
- 1/2 lămâie tăiată felii
- sare și piper după gust
- zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
- pătrunjel proaspăt pentru ornat
Mod de preparare:
Aceasta reteta este o varianta delicioasă și inedită de cartofi la cuptor.
1 Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
2 Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi.
3 Pe aceștia (cartofii) fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.
4 Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute.
5 Presară deasupra pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra.
6 Daca vrei , cat sunt calzi, poți rade și cașcaval de post pe deasupra .
Comenteaza