Ingrediente:

  • 6 cartofi galbeni mari
  • 80 g muștar de Dijon
  • 100 g muștar clasic
  • 90 ml ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1/2 lămâie tăiată felii
  • sare și piper după gust                         
  • zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
  • pătrunjel proaspăt pentru ornat

Mod de preparare:

         Aceasta reteta este o varianta delicioasă și inedită de cartofi la cuptor.

1  Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

2    Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi.

3   Pe aceștia (cartofii) fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.    

 4  Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute.

5  Presară deasupra pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra.  

 6 Daca vrei , cat sunt calzi,  poți rade și cașcaval de post pe deasupra .