POFTA DE VERDE’ este mai mult decat o locatie cu hrana sanatoasa, este un concept care a luat nastere din pasiunea Alinei pentru bucataria raw gourmet si din dorinta de a hrani oamenii intr-un alt fel, de a oferi mai mult decat mancare, de a oferi hrana vindecatoare si in acelasi timp plina de gust. Chef raw citeste mai mult
Event Category: Curs de nutritie si bucatarie vegana
-
Am bucuria sa va invit miercuri, 12 decembrie la Atelierul de gatit indian in Constanta, unul dintre orasele mele preferate.
Calatoresc des in India si sunt indragostita de cultura orientala si mai ales de hrana indiana. In calatoriile mele urmaresc sa raman o perioada in ashram, locul unde am invatat atat despre transformarea spirituala cat si despre cum sa pregatesc cu multa iubire mancare indiana.
Atunci cand vine vorba despre hrana in general, este important sa ne raportam cu sacralitate atat la actul de a pregati hrana cat si la actul de a ne hrani.
In cadrul atelierului vom aborda cateva dintre principiile ayurvedice si vom vorbi despre numeroasele beneficii ale condimentelor indiene.
Preparatele cu care ne vom delecta in cadrul atelierului de gatit respecta principiile stiintei milenare indiene, Ayurveda (stiinta vietii), sunt vegetariene si au la baza unele ingrediente aduse direct din India (Rishikesh).Pentru cateva ore ne vom transpune in frumoasa Indie gratie aromelor si povestilor care vor reda atmosfera din asezamintele spirituale, obiceiurile localnicilor si vom aprofunda magia ei prin hrana delicioasa gatita live.
Ce preparate vom savura:
– dal (supa de linte traditionala indiana),
– aloo gobi (mancare pe baza de conopida si cartofi aromata cu cardamon negru),
– orez basmati cu cardamom,
– chutney din nuca de cocos,
– masala chai.Cand si unde are loc atelierul de gatit indian:
Miercuri, 12 decembrie, ora 18.30, restaurantul ”Pofta de verde”, strada Chiliei nr 2, Constanta.Cine sustine atelierul:
Ma numesc Cristina Draghici si sunt indragostita de stare de bine, sunt nutritionist si imi doresc sa ofer sanatate oamenilor din jurul meu, sunt foarte pasionata de arta culinara, de spiritualitate si cultura orientala.Din bogata experienta acumulata in ultimii ani in calatoriile mele in India imi doresc sa impartasesc cateva din retetele traditionale care se pregatesc in ashramul in care obisnuiesc sa locuiesc. Am scris o serie de articole si retete pe blogul meu: www.cristinadraghici.ro
Investitia dumneavoastra pentru acest eveniment este 70 lei.
* Locurile sunt limitate si rezervarea se face in baza platii anticipate
* Preparatele sunt vegane iar condimenetele sunt aduse din IndiaInformatii suplimentare la numarul de telefon: 0724 587 200
Va astept cu mult drag. -
-