Ingrediente :
- Un dovleac placintar de aproximativ 1 kg
- O ceapa mare
- Jumatate de praz
- 4 catei de usturoi
- Un cartof
- Un morcov mic
- O legatura de patrunjel
- 1 – 1,5 l de apa
- Sare, piper dupa gust
- O bucata de telina (aprox 50-60 gr)
- O crengura de rozmarin proaspat sau 1/2 de lingurita uscat
- 1/2 lingurita de coriandru macinat
- Optional: pudra chili
Mod de preparare:
1 Dovleacul se curăță și se taie in cubulete.
2 Se amestecă cu o lingura de ulei de masline, jumatate de lingurita de coriandru, jumatate de lingurita de chil, o crenuta de rozmarin si se pune in cuptor sa se coaca.
Puteti sa coaceti dovleacul intreg, sau taiat in jumatate, 25 de minute –în cuptorul încins.
3 Cat timp dovleacul se rumenește in cuptor, se toacă ceapa, usturoiul, prazul, cartoful, morcovul, telina si legatura de patrunjel.
4 Se pun toate intr-o oala impreuna cu doua linguri de ulei si jumatate de cana cu apa.
5 Le-am lasat sa se caleasca pana am scos dovleacul din cuptor, apoi am adaugat si dovleacul in oala si am completat cu un litru de apa.
6 Se lasă să se fiarba impreuna cam 10 minute si se condimentează cu sare si piper, apoi se stinge focul si se lasă supa sa se raceasca putin.
7 Cand s-a mai racit se transformă supa intr-o crema cu ajutorul blenderului vertical.
8 Supa crema de dovleac poate fi servita alaturi de crutoane sau bruschete cu usturoi si cimbru/oregano.
9 Se poate adauga si smantana vegetala.
Comenteaza