Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 240 grame naut fiert si scurs bine (o cutie)
- 3 catei usturoi
- ½ lingurita sare
- 50 grame fulgi de ovaz
- 1 lingurita pudra verdeturi uscate
- ½ lingurita fulgi drojdie inactiva (optional–confera o aroma asemenatoare branzei telemea)
- zeama de la ½ lamaie
- putin ulei de masline (eu am folosit un pulverizator)
Mod de preparare:
- Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se sareaza putin si se lasa in sita cateva min. sa se scurga zeama
- In vasul robotului cu lama in S se asaza toate ingredientele, cu exceptia dovlecelului.
- Se mixeaza totul pana se obtine consistenta dorita (eu n-am lasat-o sa se faca pasta fina-fina)
- Se adauga dovlecelul ras si scurs foarte bine si se mai continua mixarea cateva secunde . Se lasa 10 minute sa absoarba fulgii de ovaz din lichid . (Daca compozitia nu se poate modela se mai adauga 15-20 g de fulgi de ovaz si se mai mixeaza un pic.)
- Cu mainile umede se modeleaza chiftelutele rotunde, ca niste perisoare mai mari, care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Daca doriti puteti da chiftelutele prin susan sau pesmet , dar este foarte bine si simplu.
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc cca 15 min la 180 grade
- Dupa coacere, se pulverizeaza putin ulei de masline peste chiftelute.
- Chiftelutele de post cu dovlecei se servesc simple, cu sos de rosii si paste fierte al dente sau cu piure de cartofi.
- Pentru un sos de rosii avem nevoie de o ceapa si 3-4 catei de usturoi. Ceapa si usturoiul, tocate marunt, le punem la inmuiat cu un pic de ulei si apa. Adaugam apoi rosii maruntite sau pasta de rosii si 1 -2 linguri de fulgi drojdie inactiva . Potrivim de sare, piper apoi stingem focul si adaugam chiftelutele in sos. Pofta buna !
Comenteaza