Ingrediente :
- 100g cuburi de soia texturat
- 200-250g cascaval vegetal
- 1 lingura sos de soia (optional)
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- 1 linurita boia afumata (+ 1 lingurita in apa in care am fiert soia )
- ½ lingurita boia dulce
- ¼ lingurita cimbru
- ¼ lingurita oregano
- Sare, piper
Mod de preparare :
Mai intai am pus la foc 0,8 litri de apa in care am adaugat 1 lingurita boia afumata ,piper ,
o foaie dafin ,sare. Cand a clocotit apa am adaugat cuburile de soia si le-am fiert 15 minute. Am dat jos de pe foc si am mai lasat soia in apa in care a fiert inca 15 min. Am strecurat apoi soia si dupa ce s-a racit am stors-o bine in palme pentru a scapa de excesul de apa. Apoi am maruntit cuburile un pic (am taiat fiecare cubulet in doua ).
In acest timp am dat cascavalul pe razatoarea mare .
Intr-un caastron am pus cuburile , usturoiul ras (pisat), sosul de soia , fulgii de drojdie
inactiva, boiaua, cimbrul , oregano, piperul si sare (doar daca mai este nevoie pentru ca s-a pus sare si la fiertul cuburilor dar si sosul de soia este sarat).
Am omogenizat bine compozitia apoi am adaugat jumatate din cascavalul ras.
Am tapetat o tava( de aproximativ 36/23 cm ) cu hartie de copt si am uns-o cu ulei de masline .
Am asezat compozitia de soia cu cascaval in aceasta tava , am aplatizat si nivelat bine apoi am pus deasupra si cascavalul ramas .
Am bagat tava in cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 minute sau pana ce cascavalul s-a topit si s-a rumenit usor .
Am scos apoi tava din cuptor , am lasat 2 minute sa se racoreasca doar un pic apoi am rulat strans acesta compozitie de cuburi si cascaval cu ajutorul hartiei de copt .
Se poate lasa la racit asa rulata in hartia de copt sau putem sa o transferam intr-o folie alimentara pe care am pudrat-o cu boia si piper .
Este foarte aspectuasa si delicioasa. Pofta buna !
Comenteaza