Ingrediente:
- o ceapa medie
- o telina mica
- un morcov potrivit
- 1-2 ardei iuti
- 1-2 catei de usturoi
- 250 g pulpa de rosii
- o legatura de patrunjel
- 1 litru de supa de legume
- o jumatate de paine de tara
- ulei de masline
- cateva crengute de cimbrisor
- 800-1000 g ciuperci proaspete de diferite soiuri diferite
Mod de preparare:
- Se spala si se taie felii ciupercile proaspete. Dupa aceea se curata, spala si toca ceapa, morcovul si telina.
- Intre timp, se pune pe foc o oala, in care adaugam putin ulei de masline, usturoiul strivit cu lama cutitului si ardeiul iute curatat de seminte si taiat in doua pe lungime. Se scoate usturoiul dupa ce s-a rumenit si se adauga ceapa, morcovul si telina tocate. Se amesteca din cand in cand, pana la inmuierea acestora.
- Se adauga ciupercile taiate felii si pulpa de rosii. Se amesteca din nou, se asteapta cateva minute si se adauga supa de legume.
- Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba aproxi-mativ o jumatate de ora.
Comenteaza